Groep C: Napoli met invaller Mertens wint van Liverpool en grijpt koppositie

03-10-2018 23:10

Liverpool heeft de overwinning op Paris Saint-Germain in de eerste speelronde van de Champions League geen goed vervolg kunnen geven. In Italië was Napoli met 1-0 te sterk.

Een doelpunt van Lorenzo Insigne maakt vlak voor tijd het verschil in het Stadio San Paolo, waar Liverpool negentig minuten geen vuist kon maken. Napoli hield de bezoekers ver van het doel af in een eerste helft zonder grote kansen.

In de tweede helft kwam Napoli meer uit zijn hok en zag trainer Carlo Ancelotti hoe zijn ploeg ook meer kansen creëerde. Van Dijk moest een paar keer aan de noodrem trekken. In de slotfase besloot Ancelotti Arek Milik te wisselen voor Dries Mertens en dat bracht meer leven in de brouwerij. De Belg was met een inzet op de lat dicht bij de bevrijdende treffer.

Op het moment dat Napoli en Liverpool niet meer leken te scoren, viel er toch nog een doelpunt. Insigne gleed de bal binnen op aangeven van José Calléjon: 1-0. Omdat Paris Saint-Germain eerder op de avond won van Rode Ster Belgrado (6-1), leidt Napoli de dans in groep C van de Champions League. De Italianen hebben vier punten, eentje meer dan PSG en Liverpool.