Club Brugge speelt verdienstelijk, maar blijft opnieuw met lege handen achter

Club Brugge speelt verdienstelijk, maar blijft opnieuw met lege handen achter

03-10-2018 22:51
107

Club Brugge heeft opnieuw een verdienstelijke wedstrijd gespeeld in de Champions League, maar blijft met nul punten achter na het 3-1 verlies tegen Atlético Madrid.

De troepen van Ivan Leko begonnen goed georganiseerd in het Wanda Metropolitano. Blauw-Zwart hield de ruimtes klein en liet zelfs de eerste kans optekenen. Danjuma kon uithalen na een mooie combinatie, maar zijn schot vloog een metertje naast. Halfweg de eerste helft kwam de eerste waarschuwing van Atlético. Griezmann werd weggestuurd door Lemar en wipte de bal over Letica tegen de netten. Club echter gered door de lijnrechter, die terecht met zijn vlagje stond te zwaaien wegens buitenspel.

Het was echter uitstel. De thuisploeg kon even later profiteren van een slecht weggewerkte hoekschop. Via Lemar kwam het leer aan de tweede paal bij Griezmann en de Franse wereldkampioen scoorde met een lage plaatsbal. Club was niet aangeslagen na het openingsdoelpunt. Integendeel: Danjuma sneed naar binnen vanop de linkerflank en haalde verschroeiend uit. De bal verdween met een prachtige krul achter Oblak in doel. Een weergaloos doelpunt van de Nederlander.

Zwaar verdict
In het begin van de tweede helft zette Atlético veel druk. De thuisploeg ging op zoek naar een doelpunt, maar Club was niet onder de indruk en probeerde af en toe te prikken op de counter. Toen Griezmann toch eens kon uithalen, stond Letica pal. Blauw-Zwart leek op weg naar een -verdiend- gelijkspel, maar Atlético sloeg alsnog toe via Griezmann. De Fransman schoot een aflegger van Costa voorbij Letica in de verste hoek. 

Club probeerde te reageren na de opdoffer. Denswil mocht vrijstaand koppen na een hoekschop, maar zag de bal over de kooi verdwijnen. Aan de overkant kon Griezmann de wedstrijd helemaal beslissen. Hij kwam alleen voor Letica, maar de Kroatische doelman redde de meubelen. Blauw-Zwart probeerde nog een puntje uit de brand te slepen, maar Atlético gaf geen krimp. In de slotfase legde Koke de 3-1 eindstand. De troepen van Leko spelen opnieuw een verdienstelijke partij, maar blijven met nul punten achter in de Champions League.

Lees ook: O-La-La-La: Danjuma maakt werelddoelpunt tegen Atlético