'Anderlecht overweegt na bekerblamage Union-speler over te nemen'

'Anderlecht overweegt na bekerblamage Union-speler over te nemen'

03-10-2018 11:04
24

In de Croky Cup vernederde Union Anderlecht met 0-3. Met een hattrick kroonde Youssoufou Niakaté zich tot Man van de Match. Maar volgens Zuid-Afrikaanse media speelde iemand anders zich in de kijker van Anderlecht, Percy Tau (24).

Tau staat momenteel op de loonlijst van Brighton & Hove Albion, maar in Engeland heeft hij nog geen werkvergunning. De club uit de Premier League stuurde hem daarom op huurbasis naar Union. Daar bewees Tau al dat hij iets kan. In de Proximus League gaf hij al in vijf matchen drie assist en ook in de Beker van België tegen Anderlecht gaf hij een beslissende pass.

Soccerladuma meldt dat Tau bij Anderlecht opviel in de Croky Cup. 'Paars-wit was onder de indruk dat het de aanvaller in de toekomst wil aantrekken.' Het staat nu al vast dat Tau dit seizoen op huurbasis afmaakt bij Union.

Het was de bedoeling dat hij volgend seizoen in de rangorde stijgt bij Brighton & Hove Albion, maar dan moet zijn werkvergunning in orde geraken. Tot nu toe speelde de aanvaller al twaalf interlands voor Zuid-Afrika.