'Martinez kiest tegen Zwitserland en Nederland voor drie nieuwkomers in selectie'

'Martinez kiest tegen Zwitserland en Nederland voor drie nieuwkomers in selectie'

03-10-2018 09:45
12

Na komend weekend staat er opnieuw een interlandperiode op het programma. Vrijdag maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de wedstrijden tegen Zwitserland en Nederland. Enkele jongens mogen hopen op een kans.

Het Laatste Nieuws meldt dat Jan Vertonghen en Moussa Dembélé er normaliter niet zullen bijzijn. Beide Tottenham-spelers zijn buiten strijd vanwege een blessure. De aankomende interlands komen voor het tweetal wellicht te vroeg.

Door hun afwezigheid mogen enkele 'nieuwe' jongens hopen op een selectie. Zo kan Dennis Praet opgeroepen worden door Martinez. De aanvallende middenvelder is weer fit bij Sampdoria, waar hij het al lange tijd goed doet. Hij kan daar nu eindelijk voor beloond worden met een plaatsje bij de nationale ploeg.

Twee extra verdedigers
Daarnaast worden ook de namen van Christian Kabasele en Jason Denayer genoemd. Beide verdedigers vielen doorgaans uit de boot, maar mogelijk worden zij door de bondscoach heropgevist. Bovendien is de speling achteraan vrij dun, zeker nu Thomas Vermaelen op een zijspoor zit bij FC Barcelona.