Groep G: Verrassende nederlaag Real Madrid, Roma haalt uit tegen Plzen

02-10-2018 23:10

Real Madrid heeft op bezoek bij CSKA Moskou een verrassende nederlaag geleden. De Madrilenen wonnen het eerste duel van AS Roma, maar gingen in Moskou met 1-0 onderuit. AS Roma heeft thuis hard uitgehaald tegen Viktoria Plzen.

CSKA - Real Madrid 1-0
De enige goal viel al na twee minuten spelen. Nikola Vlašić strafte een defensieve fout van Real hard af en schoot de bal achter Keylor Navas, die de voorkeur kreeg op Thibaut Courtois. Daarna nam Real de leiding over. De ploeg van Julen Lopetegui beet zich keer op keer stuk op de Russische defensie. Karim Benzema en Casemiro kregen grote kansen, net als Dani Carvajal.

In de tweede helft speelde CSKA op de counter en dat leek zich meerdere keren uit te betalen, maar achterin stond Real goed. De Spanjaarden gooiden alles op de aanval, maar Igor Akinfeev bleek onpasseerbaar. In de blessuretijd moest de doelman van het veld af, omdat hij in korte tijd twee keer geel kreeg vanwege commentaar op de arbitrage.

AS Roma - Plzen 5-0
Een soeverein AS Roma heeft thuis gehakt gemaakt van Viktoria Plzen. Justin Kluivert was een van de doelpuntenmakers bij de Romeinen, die maar liefst vijf keer trefzeker waren. Niet Kluivert, maar Edin Dzeko was de grote man. De Bosnische spits nam drie goals voor zijn rekening en scoorde al na drie minuten. Lang gebeurde er weinig, waarna Dzeko vijf minuten voor rust opnieuw toesloeg.

De wedstrijd was gespeeld toen Cengiz Ünder, die samen met Kluivert in de basis stond, de 3-0 maakte. Tien minuten later mocht Kluivert zelfs scoren. Dzeko zorgde in de blessuretijd met de 5-0 voor de kers op de taart. CSKA is verrassend koploper. Real is tweede op doelsaldo.