Groep E: Benfica boekt moeizame zege in Athene, Ajax blijft koploper

02-10-2018 23:00
3

In Athene heeft Benfica de eerste punten van het Champions League-seizoen gepakt. De Portugezen hadden in Griekenland aanvankelijk weinig problemen, maar moesten uiteindelijk toch ver gaan voor de overwinning.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Benfica, dat de eerste wedstrijd verloor van Bayern München, op voorsprong. In de rebound tekende Haris Seferovic voor de openingstreffer, waardoor AEK al vroeg in de achtervolging moest.

Binnen een kwartier leken de bezoekers op rozen te zitten. Álex Grimaldo tekende voor de 0-2 en daarmee leek er voor de Portugezen geen vuiltje aan de lucht. Op slag van rust moest Benfica echter met tien man verder, omdat verdediger Rúben Dias tegen zijn tweede gele kaart opliep. Hij speelt daardoor sowieso niet mee tegen Ajax.

Na rust deed AEK Athene iets terug. De Griekse Belg Viktor Klonaridis tekende voor de 1-2 op aangeven van Niklas Hult. Uiteindelijk werd het nog mooier voor de Grieken. Klonaridis, hij opnieuw, tekende van dichtbij voor de gelijkmaker. Toch ging Benfica er nog met een overwinning vandoor. Invaller Nélson Semedo tekende tien minuten voor tijd voor de winnende treffer: 2-3.

Ajax blijft koploper

Ajax speelde gelijk bij Bayern München: na een vroege treffer van Mats Hummels tekende Noussair Mazraoui voor de gelijkmaker. Ajax pakte uiteindelijk verdiend een punt en blijft daardoor koploper in Groep E. De Amsterdammers mogen zich nu opmaken voor de dubbele ontmoeting met Benfica.