Ajax overklast Bayern München, maar pakt slechts een punt in Duitsland

02-10-2018 22:55
4

Ajax heeft in München knap een punt overgehouden tegen Bayern München in de Champions League: 1-1. In de Allianz Arena waren de Amsterdammers het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere partij, maar de kansen werden niet afgemaakt.

Ajax werd in de beginfase overlopen door Bayern, dat al na twee minuten een kans kreeg via Franck Ribery. De Amsterdammers werden bij de strot gegrepen en kwamen na vier minuten al op achterstand door een grote verdedigingsfout. Arjen Robben legde de bal op het hoofd van de volledig vrijstaande Mats Hummels, die van dichtbij binnen kon koppen: 1-0.

Ajax leek rijp voor de slacht, want Bayern nam geen gas terug na de openingstreffer. Zover kwam het niet. Na het eerste kwartier nam de ploeg van Ten Hag de leiding over en werden er langzaamaan steeds meer speldenprikjes uitgedeeld. Dusan Tadic mocht na een voorzet van Nicolas Tagliafico de eerste Ajax-kans noteren. Ajax toonde in het begin veel ontzag voor Bayern, maar in het tweede gedeelte van de eerste helft moesten de Duitsers in de achtervolging.

Ajax kwam na 22 minuten langszij door Noussair Mazraoui, die in het strafschopgebied tussen twee Bayern-spelers raak kon schieten na een pass van Tadic. Even daarvoor liet Hakim Ziyech het zoveelste hoogstandje zien door een bal van vijftig meter op de stropdas van Nicolas Tagliafico te leggen. Even later viel de goal. Dat wat niemand verwachtte, gebeurde: Ajax zette Bayern met de rug tegen de muur, maar liet kansen op de 1-2 liggen.

Bloedstollende tweede helft
Ajax ging door waar het in de eerste helft mee begonnen was en overklaste Bayern vroeg na de pauze. Eerst kreeg Tadic in minuut 46 een levensgrote mogelijkheid van dichtbij en niet veel later verzuimde Tagliafico om Ajax op voorsprong te zetten. Bayern leek wakker geschud, waarna het snel weer op en neer ging. Toch was het Ajax dat geheel tegen de verwachting in de dienst uitmaakte in München.

De Amsterdammers lieten kans na kans liggen om de dikverdiende voorsprong te noteren. David Neres kreeg een grote kans, net als Ziyech, maar de grootste kans was van Donny van de Beek. De Ajacied weigerde de bal van een meter of vier achter Manuel Neuer te schieten.

Ajax hinkte op twee gedachten. De ploeg kreeg door dat Bayern te pakken was, maar in de omschakeling waren de Duitsers levensgevaarlijk. James Rodriguez, die Arjen Robben verving, stuitte tien minuten voor tijd van dichtbij op Onana, die knap pareerde. Ook Thomas Müller kopte van dichtbij over. Bayern legde zich neer bij een gelijkspel in de Allianz Arena.