Foket maakt komaf met geruchten: Nooit optie nummer één voor hen

Foket maakt komaf met geruchten: "Nooit optie nummer één voor hen"

02-10-2018 22:45
1

Thomas Foket versierde afgelopen zomer een transfer naar Stade de Reims. Sport/Voetbalmagazine opperde dat er ook interesse was van RSC Anderlecht, maar Foket maakt meteen komaf met die geruchten. 

"Ik denk dat er wel wat belangstelling was, maar op mijn positie liepen er drie à vier andere spelers", vertelde de flankspeler aan het weekblad. "Ik denk niet dat ik ooit optie nummer één was voor Anderlecht. Het is een verhaal dat al een paar jaar meegaat. Als ik eerlijk mag zijn: het was nooit echt concreet."

Bij paars-wit kon Foket herenigd worden met Hein Vanhaezebrouck, de coach die hem lanceerde bij Gent. Toen Vanhaezebrouck vertrok bij de Buffalo's was Foket aan het revalideren na zijn hartoperatie. Het vertrek van de coach kwam hard aan in Gent.

"Dat was een klap voor iedereen. We wisten immers dat niks meer hetzelfde zou zijn.Voor mij was hij tijdens mijn revalidatie ook belangrijk. Bij elke training voelde ik dat hij alles deed om me vertrouwen te geven. Dat deed trouwens iedereen in Gent", besloot Foket.