Mutu kijgt 'onmenselijke boete': Chelsea heeft recht op zeventien miljoen euro

Mutu kijgt 'onmenselijke boete': Chelsea heeft recht op zeventien miljoen euro

Gepubliceerd: dinsdag 2 oktober 2018 om 15:00di 02-10-2018 om 15:00

Adrian Mutu heeft ook bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) bakzeil gehaald. De Roemeen moet daardoor ruim zeventien miljoen euro terugbetalen aan zijn oude club Chelsea, meldt onder meer Sky Sports.

The Blues meenden recht te hebben op dat bedrag, nadat ze Mutu in 2004 ontsloegen wegens het gebruik van cocaïne. De Premier League-club liep een transfersom mis, omdat de aanvaller na het uitzitten van zijn straf bij Juventus tekende. Chelsea had in 2003 nog 24 miljoen euro betaald aan Parma om hem over te nemen.

Mutu vocht de straf diverse keren aan. De FIFA oordeelde tien jaar geleden al dat hij het bedrag verschuldigd was aan de Londenaren. Sporttribunaal CAS ging daar in 2009 in mee. Een brief waarin Mutu om clementie vroeg, leverde ook geen resultaat op. In 2010 stelde het Zwitserse Hooggerechtshof Chelsea eveneens in het gelijk.

Mutu probeerde het bedrag vervolgens op Juventus te verhalen, maar ook die poging strandde. Zijn laatste kans was het EHRM, die zijn beroep echter afwees. De Roemeen ontkomt daardoor niet aan het betalen van de boete. Zelf noemt hij het 'een onmenselijke boete'. Hij stelt bovendien het geld helemaal niet te hebben.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws