Wesley extra gemotiveerd tegen Atlético: “Hij is vastbesloten”

Wesley extra gemotiveerd tegen Atlético: “Hij is vastbesloten”

02-10-2018 09:01
4

Club Brugge bekampt in de Champions League Atlético Madrid. Voor aanvaller Wesley Moraes is het speciale wedstrijd.

De Braziliaan liep op 17-jarige leeftijd proef bij de Spaanse topclub, maar kon uiteindelijk niet blijven. “Op zekere dag werd ik gecontacteerd door een Kroatische makelaar die Wesley kon laten testen bij Atlético”, begint Paulo Nehmy, de Braziliaanse zaakwaarnemer van Wesley tegenover Het Nieuwsblad.

“Zijn eerste trainingen waren goed, maar voor zijn 18de verjaardag mocht hij nog geen profcontract tekenen. Toch wilde de jeugdcoördinator van ­Atlético dat hij bleef.” Atlético bood hem uiteindelijk geen contract aan. “Het was een moeilijke periode”, liet Wesley eerder al weten. “Het was mijn eerste ervaring in Europa en ik moest me aanpassen aan het voedsel en het weer. Ja, ook het weer. In Madrid kan het best koud zijn in de winter.”

Wesley kwam via Trencin uiteindelijk bij Club Brugge terecht. De aanvaller wil zich nu bewijzen tegen Atlético Madrid. “Toen Atlético uit de trommel kwam bij de l­oting was Wesley dolblij. Hij is vastbesloten om zich te bewijzen tegen de club die hem vier jaar geleden niet wilde”, aldus de belangenbehartiger van Wesley.