Het enige wat Vanhaezebrouck nu nog kan doen, is ruzie maken met Coucke

"Het enige wat Vanhaezebrouck nu nog kan doen, is ruzie maken met Coucke"

01-10-2018 23:14
4

De bom lijkt gebarsten bij RSC Anderlecht. Na alweer een ontgoochelend resultaat, een brilscore thuis tegen een tienkoppig Sint-Truiden, ging Hein Vanhaezebrouck met open vizier de strijd aan met de eigen fans. In Extra Time analyseerde het panel die aanpak.

"Ik denk dat ze fluiten voor de wissel, dat er iemand inkomt voor dezelfde positie", verwijst Mo Messoudi naar de bekritiseerde exit van Adrien Trebel. "Ze wilden eerder iemand die wat offensiever speelt. Hij mag wel zeggen dat het publiek meer achter de ploeg moet staan, maar je mag daar geen andere ploeg bij betrekken. Ik denk dat hij hier doelt op Club Brugge, dat die fans meer brengen." 

Ook Jelle Van Damme, zelf ex-Anderlecht, was te gast. "Dat is riskant", verwijst hij naar de uitspraken van Vanhaezebrouck. "Dat is een spelletje dat je moeilijk kunt winnen. Je voelt wel dat er heel veel frustratie in zit. Het is ook wel begrijpelijk dat je die jonge gasten uit de wind wil zetten. Het is een veeleisend publiek."

Coucke
"Je moet dat niet doen als trainer, vind ik, op dat moment reageren. Leg dat dan achteraf uit", geeft ook Marc Degryse zijn visie. "Hij zegt eigenlijk dat de supporters van Club Brugge beter zijn dan die van Anderlecht. Daar komt het op neer. Bij Anderlecht moet je altijd twee dingen doen: winnen en goed voetbal brengen. Of tenminste proberen."

"En als één van die twee niet lukt, wordt het publiek kritisch. De laatste vijf wedstrijden hebben ze twee doelpunten gemaakt", kiest Degryse de kant van de fans. "Het enige wat hij nu nog kan doen, is ruzie maken met Marc Coucke. Hij heeft iedereen al op zijn plaats gezet en hij blijft dat doen, ondanks de resultaten!",