Schieten topclubs in actie voor Anderlecht-killer? De geruchten zijn normaal

Schieten topclubs in actie voor Anderlecht-killer? "De geruchten zijn normaal"

01-10-2018 20:15
8

Bij het Brusselse Union gaat er de afgelopen dagen maar één naam over de tongen. Youssouf Niakaté scoorde zowaar twee hattricks op twee matchen. Hij kegelde zo ook in zijn eentje Anderlecht uit de Croky Cup. Hoelang speelt deze 26-jarige aanvaller nog in 1B?

"Ik bezig aan een klein sprookje, maar ik moet blijven werken", zo vertelt hij aan Complètement Foot. "Het kan snel gaan in het voetbal. Maar wie werkt, zal beloond worden."

Uiteraard wil de spits nog hogerop geraken. "Mijn doelen? Ik zou graag in een eerste klasse geraken en liefst eentje die over de hele wereld bekeken wordt. Ik denk ook aan de Malinese nationale ploeg, daar wil echt bij geraken. Anderlecht? Als supporter van PSG kende ik hen van de confrontatie in de Champions League, maar verder kende ik niets van 1B. Toen ik gebeld werd, zag ik dat Union een club met een verleden is. Mijn keuze was dan snel gemaakt."

Voorlopig is zijn doel echter de promotie. "Ik focus me gewoon op mijn prestaties op het veld. De geruchten zijn normaal, maar ik ben een speler van Union. Ik blijf ook met mijn voeten op de grond want ik heb nog helemaal niet bereikt in het voetbal. De ambities dit seizoen? De fans mogen dromen. We staan momenteel eerste maar er zijn nog zes speeldagen te gaan. Zondag treffen we Westerlo. We moeten winnen om onze status als leider te bevestigen."