Mourinho haalt opnieuw uit naar selectie: 'Sommigen geven er meer om dan anderen'

Mourinho haalt opnieuw uit naar selectie: 'Sommigen geven er meer om dan anderen'

01-10-2018 17:21
1

Manchester United-trainer José Mourinho heeft zich opnieuw kritisch uitgelaten over zijn eigen selectie. De Portugese oefenmeester staat zwaar onder druk, maar vindt niet dat hij alleen verantwoordelijk is voor de matige prestaties.

"Sommige spelers geven er meer om dan anderen", tekent de BBC op uit de mond van Mourinho. De club is bezig aan de slechtste competitiestart in 29 jaar. "Het is de verantwoordelijkheid van iedereen. De prestatie is het gevolg van vele factoren."

"Luke Shaw zegt dat de spelers meer moeten geven, en ik vind dat perspectief te bewonderen, maar ben het er niet helemaal mee eens", vervolgt Mourinho. "Iedereen, ook de materiaalman en de voedingsdeskundige, hebben een rol." De trainer wilde niet ingaan op de vraag of hij al met de clubleiding over zijn toekomst heeft gesproken. "Dat is een privézaak. Ik vraag ook niet met wie jij allemaal praat."

Eerder was Mourinho ook al niet erg mild voor zijn spelers. Na afloop van de bekeruitschakeling tegen Derby County was hij kiezelhard over Phil Jones en Eric Bailly. Manchester United verloor de strafschoppenserie en Mourinho voelde aan zijn water dat óf Jones óf Bailly een strafschop zou missen. Bailly schoot raak, Jones miste de beslissende strafschop. "Als we voorbij de zeven penalty's zouden komen, wisten we dat we in de problemen zouden komen met Jones en Eric", verklaarde de Portugees toen.