Beul van Club Brugge is bijzonder ambitieus: 'Binnenkort misschien in 1A'

Beul van Club Brugge is bijzonder ambitieus: 'Binnenkort misschien in 1A'

01-10-2018 16:34
4

KMSK Deinze kon afgelopend woensdag stunten in de Croky Cup. Een kleine 5.000 toeschouwers zag de amateurploeg Club Brugge uitschakelen. De plannen van de club zijn ook bijzonder ambitieus.

"Onze 2-0-overwinning in de bekermatch tegen Club heeft veel teweeg gebracht, dagenlang", zegt aanvaller Lennart Mertens bij Sporza. "Jongens waar ik vroeger mee in de kleuterklas zat of in mijn kindertijd mee voetbalde, stuurden plots een berichtje. Iedereen blijft wat langer bij je staan, voor een babbeltje en een felicitatie."

"Het was dan ook groot feest na Club. Ik heb mensen van Deinze in de tribune op hun knieën zien zitten. Er waren er zelfs aan het huilen. Zelfs mensen van 70, 75 jaar die hier mooie tijden meegemaakt hebben waren zeer emotioneel. Dat geluk in de ogen van de mensen zien is schitterend."

Eerste Klasse A
De ploeg en het bestuur van Deinze is ook heel ambitieus. Zo ziet voorzitter Denijs Van de Weghe het zeer groots. "Hopelijk spelen we volgend seizoen in 1B, want ik wil promoveren", geeft hij aan.
 
"En wie weet komen we later in 1A terecht. We streven naar het hoogste, met ons budget. Dat dat grootse plannen zijn? Waarom niet", aldus Van de Weghe.
Er zijn alvast plannen voor een nieuw stadion. Tegen 2021/2022 hoopt het in een stadion met plaats voor 8.000 supporters te kunnen spelen.