UPDATE: Geen Golden Boy in de Jupiler Pro League, laatste kanshebbers bekend

UPDATE: Geen Golden Boy in de Jupiler Pro League, laatste kanshebbers bekend

01-11-2018 17:25
2

De genomineerden voor de Golden Boy-award zijn bekend. Veertig talenten maken kans op de prijs. Daarbij is er geen enkele Belg, maar wel Moussa Djenepo van Standard.

Kylian Mbappé van PSG ging vorig jaar met de award aan de haal. Dit jaar is hij ook een kanshebber. Sinds 2001 wordt de prijs uitgedeeld aan het grootste talent onder de 21 jaar. Rafael Van der Vaart won de eerste editie. Andere bekende winnaars zijn Lionel Messi, Sergio Agüero en Paul Pogba. 

Nog nooit won er een Belg of een speler die de Jupiler speelt/speelde. Djenepo kan dus geschiedenis schrijven, maar de kans dat de Standard-speler wint, is klein. Andere kanshebbers zijn Trent Alexander-Arnold van Liverpool en Vinícius Júnior van Real Madrid. Djenepo haalde trouwens deze week het VP Elftal van de Week

Update 01/11, 17.25: Donderdag ging de lijst van kanshebbers op de Golden Boy award van veertig naar twintig. Moussa Djenepo overleefde de selectie niet. In tegensteling tot de speler van Standard deed onder meer Trent John Alex-Arnold (Liverpool), Matthijs De Ligt (Ajax) en Justin Kluivert (AS Roma) dat wel. Kylian Mbappé behoort ook nog tot de kanshebbers en kan zich dus nog altijd zelf opvolgen als winnaar.