VP's Elftal van de Week: Vier koppeltjes in de ploeg

VP's Elftal van de Week: Vier koppeltjes in de ploeg

01-10-2018 11:59
3

Een nieuwe speeldag, een nieuw VP's Elftal van de Week. Dit keer een paar oude bekende en enkele nieuwe namen die het afgelopen weekend uitblonken.

Davy Roef (Waasland-Beveren)
Waasland-Beveren won eindelijk zijn eerste match van dit seizoen. Het haalde het met 0-3 van Moeskroen. Bij een 0-1 stand stopte Roef een strafschop. Veel belangrijker kan je als doelman – die ook nog eens de nul houdt – voor je club in moeilijkheden niet zijn.

Collins Fai (Standard)
Het was alweer een paar matchen geleden, maar Standard wist het afgelopen weekend nog eens te winnen. Fai maakte het de aanvallers van KV Oostende negentig minutenlang moeilijk.

Simen Juklerød (Antwerp)
Geen onbekende in het VP's Elftal van de Week is Juklerød. Op de Bosuil hebben ze nog geen minuut spijt gehad, dat ze de Noor naar ons land haalde. Tegen KAA Gent behoorde Juklerød opnieuw tot de uitblinkers.

Takehiro Tomiyasu (STVV)
Stuntte in het Astridpark, het wordt voor STVV een gewoonte. Vorig seizoen won het met 2-3 van RSC Anderlecht. Dit weekend hield het paars-wit – ondanks 70 minuten spelen met een man minder – op 0-0. Bij de Kanaries stond Takehiro Tomiyasu meer dan zijn mannetje.

Vadis Odjidja Ofoe (KAA Gent)
De Buffalo's haalden afgelopen zomer Vadis om de leider van de ploeg te worden. Dat begint stilaan te lukken. Op de Bosuil speelde de middenvelder erg puik. Zijn sterkte eerste helft bekroonde hij met een parel van een doelpunt. Thuis mag hij nu weer binnen

Roman Bezus (STVV)
Elke keer als we Bezus in actie zien bij STVV, hopen we dat de fans van de Limburgers dichtknijpen met zoveel geluk. De Oekraïner is geen typische Kanarie. Toch bewees hij tegen Anderlecht dat hij ook kan vechten als een Wilfried Sleurs op Peter Voets.

Hans Vanaken (Club Brugge)
Misschien moeten we Vanaken in deze serie gewoon laten staan. Week in week uit is de Limburger belangrijk voor Club Brugge. Afgelopen weekend was hij de baas in de Brugse derby. Straks ook bij het Gala van de Gouden Schoen? Ja! Na de match tegen Cercle maakte Vanaken zich nog meer populair bij de fans van Blauw-Zwart.

Alejandro Pozuelo – KRC Genk
Waar Club Brugge Vanaken heeft, heeft KRC Genk Alejandro Pozuelo. Onder impuls van de Spanjaard rolden de Limburgers zonder problemen Zulte Waregem op.

Moussa Djenepo (Standard)
Twee keer scoren en strafschop uitgelokt. De verdedigers van KV Oostende sliepen slecht na de doortocht van Djenepo aan de Kust.

Ally Samatta (KRC Genk)
Ally Samatta of zoals ze in Genk stilaan kunnen zeggen Alle Ballen Op Samatta. De Tanzaniaan scoorde de voorbije weken met de ogen dicht. Tegen Zulte Waregem legde hij er opnieuw drie in het netje. Zijn tweede hattrick op een maand tijd. In de all-time topschutterslijst van Genk duikt Samatta de top tien in.

 

Opoku Ampomah (Waasland-Beveren)
Wat doe je als de doelman iets te ver voor zijn lijn staat en je net zelf de middenlijn bent gepasseerd? Het antwoord van Ampomah tegen Moeskroen was uitpakken met een lob en daarna juichende weglopen. Wat een goal en dat in een degradatietopper.

Jouw mening over ons elftal? Mis je iemand? Zet het in de comments! 

Lees ook: JPL Flop Speeldag 9: Bizarre uitspraak van HVH, ex-Gouden Schoen stelt teleur