Standard spoelt bekerblamage door met overwinning aan de kust

30-09-2018 19:45
3

Standard heeft zich goed herpakt na de bekernederlaag tegen FC Knokke. Op het veld van KV Oostende wonnen de Luikenaars met 1-3.

De fans van KV Oostende stonden na tien minuten recht op de banken naar een goal van Sakala. Helaas voor hen bleek het offside te zijn. Standard had veel balbezit, maar had een fout van doelman Ondoa nodig om te scoren. Hij gooide slecht uit, waarna Marin spits Djenepo diep stuurde. Die werkte perfect af. 0-1 bij de rust.

Na de koffie moest KV Oostende in het offensief, maar Djenepo deed hen helemaal de das om. Eerst tekende hij voor de 0-2 na zwak verdedigen van de thuisploeg. Even later gaf Milovic het helemaal weg met een domme tackle in het strafschopgebied. Emond maakte vanop de stip zijn vierde van het seizoen. Dat leek ook de eindstand te worden, maar op de valreep maakte Banda nog een eerredder.

KV Oostende blijft zo op de achtste plaats hangen met dertien punten. Standard komt op vijftien punten en nadert Anderlecht weer tot op twee punten.