Nieuwe klap voor Mourinho en zwalkend United: kansloze nederlaag in Londen

Nieuwe klap voor Mourinho en zwalkend United: kansloze nederlaag in Londen

29-09-2018 15:23
1

Opnieuw een dreun voor het zwalkende Manchester United: de formatie van manager José Mourinho heeft zaterdagmiddag met 3-1 verloren van West Ham United. In het Olympisch Stadion in Londen kwam United zéér matig voor de dag. Door de pijnlijke nederlaag zal de druk op de schouders van Mourinho de komende dagen nóg verder toenemen. 

West Ham, dat dit seizoen pas één competitiewedstrijd won, begon voor eigen publiek flitsend aan de clash met The Red Devils. Binnen een paar minuten was het raak. Pablo Zabaleta gaf vanaf rechts voor en met een heerlijke hakbeweging prikte Felipe Anderson van dichtbij de 1-0 binnen. Zabaleta leek overigens buitenspel te staan, maar de grensrechter liet doorspelen. 

De thuisploeg bleef na de goal aandringen. Hoewel Manchester United - met Marouane Fellani en Romelu Lukaku in de basos - richting het rustsignaal beter in de wedstrijd kwam, viel op slag van rust de tweede goal voor West Ham. Andriy Yarmolenko wurmde zich langs een paar verdediger, schoot met links en zag de bal via het lichaam van Victor Lindelöf achter een kansloze David de Gea zeilen.  

Mourinho, die onder meer Alexis Sánchez en Jesse Lingard buiten zijn selectie had gehouden, greep na de pauze in: Lindelöf maakte plaats voor Marcus Rashford en in de 70e minuut ging de veelbesproken Paul Pogba naar de kant. Direct na die wissel tekende Rashford voor de aansluitingstreffer.

Lang konden de gasten niet genieten van dat doelpunt. Vrij snel viel de beslissende 3-1. Met een fraaie steekbal zette Mark Noble aanvaller Marko Arnautovic vrij voor De Gea. De Oostenrijker bleef koel en schoot beheerst binnen. 

De nederlaag van Manchester United volgt enkele dagen na de League Cup-uitschakeling op Old Trafford tegen Derby County. In de Premier League heeft de club nu al drie keer verloren in zeven duels; wint aartsrivaal Liverpool later op de dag van Chelsea, dan staat die club al elf (!) punten voor.