Sevilla-doelman hele nacht met dochter in het ziekenhuis: clean sheet tegen Real

Sevilla-doelman hele nacht met dochter in het ziekenhuis: clean sheet tegen Real

29-09-2018 13:29
1

Sevilla-doelman Tomas Vaclik heeft enkele hectische dagen achter de rug. De 29-jarige Tsjech moest zijn dochter dinsdagavond met spoed naar het ziekenhuis brengen en speelde een stond een dag later, na een nacht zonder slaap, 'gewoon' onder de lat tegen Real Madrid.

Zijn dochter viel op dinsdagavond van een balkon op de eerste verdieping, beschrijft El Pais. Vaclik bracht haar vervolgens naar het ziekenhuis en bleef de hele nacht bij haar. Toen bleek dat de verwondingen van zijn dochter meevielen, voegde Vaclik zich bij de rest van de Sevilla-selectie in het spelershotel. Daar besloot de Tsjech om, ondanks zijn slapeloze nacht, toch te keepen tegen Real Madrid.

Sevilla won met 3-0 van De Koninklijke en Vaclik onderscheidde zich met een knappe reflex op een inzet van Gareth Bale. Trainer Pablo Machín sprak na afloop lovende woorden in de kleedkamer. "We weten allemaal wat er met Tomas gebeurd is. Hij heeft een moeilijke nacht achter de rug, maar hij stond er gewoon vanavond (woensdag, red.)." Het leverde de doelman een staande ovatie van zijn ploeggenoten op.