Dessers scoort nog eens met dank aan ex-bondscoach

Dessers scoort nog eens met dank aan ex-bondscoach

29-09-2018 10:59

Bij FC Utrecht zat Cyriel Dessers de laatste maanden op een zijspoor, maar deze week had de ex-aanvaller van Lokeren nog eens reden om te juichen. In de met 2-0 gewonnen bekermatch tegen MVV zette hij een strafschop om.

Voor Dessers was het zijn eerste officiële goal sinds april. Dessers scoorde op de verjaardag van zijn trainer, ex-Belgisch bondscoach Dick Advocaat. "Supermooi was het niet, maar ik ben blij dat we hem toch een cadeautje konden geven in de vorm van een resultaat", aldus Dessers in De Telegraaf.

Dessers dankt Advocaat voor een nieuwe kans in de Domstad. "Ik heb veel aan hem te danken, omdat hij me de mogelijkheid heeft gegeven om weer te spelen. Nu hoop ik een paar wedstrijden de kans te krijgen om terug in mijn ritme te komen en weer de vorm te laten zien van begin vorig seizoen."

De komende matchen moet Dessers alvast niet op zoek gaan naar dat bevrijdende doelput. "Dat is een stukje druk dat wegvalt. Ik merkte onbewust in mijn spel dat ik iets te geforceerd op zoek was naar die goal. Er is iets van me afgevallen."