Roeselare buigt vroege achterstand om en verhoogt de druk op Westerlo en Lommel

28-09-2018 22:39

Niet alleen in de Jupiler Pro League werd er vrijdag gevoetbald. Ook in de Proximus League rolde de bal. KSV Roeselare ontving AFC Tubize. Uiteindelijk haalde na negentig minuten de thuisploeg het met 2-1.

Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. De Braziliaan Pedro Henrique Bueno wist Wouter Biebauw te verslaan. Pas na de pauze kon Roeselare de stand weer in evenwicht brengen. Mohammed Aoulad was trefzeker. Pas op drie minuten van het einde besliste Nicolas Rajsel de wedstrijd in het voordeel van de West-Vlamingen.

In de stand staat Roeselare nu derde met twaalf punten. Dat zijn er evenveel als Lommel, dat zaterdag nog thuis speelt tegen KV Mechelen. Westerlo heeft een punt meer. Westerlo ontvangt op zaterdag KFCO Beerschot Wilrijk. Op zondag staat er nog één match op het programma. Oud-Heverlee Leuven de laatste in de stand neemt het dan op tegen Union, dat eerder deze week Anderlecht met 0-3 vernederde in de Beker van België.