Topaanwinsten van Antwerp moeten nog groeien: Ik reken erop dat dat betert

Topaanwinsten van Antwerp moeten nog groeien: "Ik reken erop dat dat betert"

28-09-2018 18:20

Met Lior Refaelov en Diemerci Mbokani haalde Royal Antwerp FC in de slotdagen van de transfermercato nog twee spelers binnen met grote allure in de Jupiler Pro League. Voorlopig speelt geen van beiden echter op zijn topniveau. Dat ziet ook Laszlo Bölöni.

Refaelov kreeg van de trainer al aardig wat minuten. "De ploeg moet zich nog aan beetje aan hem aanpassen, maar omgekeerd is dat ook het geval", vertelt Bölöni daarover bij Het Laatste Nieuws. "Hij moet nog iets extra’s toevoegen om echt een titularis te worden. Ik wisselde hem omdat ik niet tevreden was. Hij raakt nog niet genoeg ballen en is te weinig aanspeelbaar. Zonder bal is hij minder nuttig en dat moet veranderen, maar dat zijn regels die voor iedereen gelden."

Aanvaller Mbokani heeft vooral fysiek nog werk voor de boeg. In de bekerpartij met KV Mechelen (3-1-verlies) stond hij voor het eerst aan de aftrap. Hij scoorde prompt. "Goeie goal", oordeelt Bölöni. "Mbokani kan dingen doen die alleen voor grote spitsen weggelegd zijn, maar ook hij moet nog meer aan het spel deelnemen. Hij is nog te veel afwezig en ik reken erop dat dat nog betert. Hoe lang dat duurt? Dat heeft niets met weken, maar meer met werken te maken."