Update: Ronaldo ontkent beschuldiging van verkrachting en klaagt tijdschrift aan

Update: Ronaldo ontkent beschuldiging van verkrachting en klaagt tijdschrift aan

28-09-2018 17:58
7

Groot nieuws uit Duitsland: een Amerikaanse vrouw beschuldigt Cristiano Ronaldo ervan haar te hebben verkracht. Het slachtoffer, Kathryn Mayorga, doet vrijdag haar verhaal in Der Spiegel.

Mayorga (34) beweert dat Ronaldo haar negen jaar geleden heeft verkracht in het Palms Hotel in Las Vegas. Om het voorval onder de pet te houden zou de Portugese ster, die nét Manchester United had verlaten voor Real Madrid, een slordige 330.000 euro aan zwijggeld hebben betaald.

In gesprek met het Duitse tijdschrift Der Spiegel doorbreekt Mayorga het zwijgen. Ze beschrijft het incident in de hotelkamer minutieus. Ronaldo zou haar anaal hebben verkracht, waarna hij vroeg of hij haar pijn heeft gedaan. "Hij kwam dichter bij me en zei: 99 procent van mij is goed, ik weet niet wat deze één procent is."

Ronaldo is door Der Spiegel benaderd voor commentaar. De Portugees ontkent alle beschuldigingen en stelt dat er geen sprake is geweest van verkrachting.

De advocaat van Mayorga denkt echter een zaak te hebben, omdat Ronaldo jaren geleden in een verklaring zou hebben gezegd dat het slachtoffer meerdere keren 'stop en nee' heeft geroepen. Dat lekte uit via Football Leaks.

Update 17.58: Ronaldo ontkent het verkrachtingsverhaal en beweert dat de seks met wederzijdse instemming was. De Portugese ster heeft een advocaat ingeschakeld en klaagt Der Spiegel aan voor de publicatie. 'We zullen op alle mogelijke manieren compensatie claimen van het medium. Dit is waarschijnlijk een van de grootste schendingen van privacyrechten van de laatste jaren. Het verhaal is ronduit illegaal', stelt advocaat Christian Schertz in een verklaring.