Ex-speler haalt hard uit naar Club Brugge: Wat ze mij hebben aangedaan...

Ex-speler haalt hard uit naar Club Brugge: "Wat ze mij hebben aangedaan..."

27-09-2018 20:00
8

Bij STVV is Jordan Botaka ook dit seizoen weer een vaste waarde. Botaka lijkt zijn draai in de Jupiler Pro League te hebben gevonden... ook al vond Club Brugge hem niet goed genoeg voor profvoetbal.

De flankspeler was actief bij de beloften van Club, maar brak er nooit door. Wie was daarvoor verantwoordelijk. De club zal naar mij wijzen en ik zal het tegendeel beweren. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Er was eerst en vooral de zware concurrentie. Op mijn positie had je Thomas Meunier, Nabil Dirar en Maxime Lestienne. Maar wat ze mij bij Club Brugge hebben aangedaan…", klinkt het toch ontgoocheld in Sport/Voetbalmagazine.

"Voor alle duidelijkheid: Philippe Clement, mijn trainer bij de belofte destijds, heeft er niets mee te maken. Maar minstens twee mensen die er nog steeds werken hebben gezegd dat het nooit iets ging worden met mij. Ik was net goed genoeg voor derde of vierde klasse, ik verdiende te veel geld en zou beter werk gaan zoeken. Ze hebben het niet in mijn gezicht gezegd, maar ik heb het zwart op wit gezien. Ik heb de berichten en mails gelezen, de telefoongesprekken gehoord."

Botaka kon die kritiek duidelijk niet verkroppen. "Clubs kennen vaak het verhaal van hun eigen jeugdspelers niet en ze maken dan opmerkingen die jonge jongens mentaal helemaal breken. Ik zal ze niet bij naam noemen – ze weten goed genoeg wat ze hebben gedaan. Ze hebben leuke studies gedaan, maar ze hebben weinig mensenkennis."