Cercle-fans lachen Beerschot-Wilrijk op creatieve wijze uit, maar riskeren straf

Cercle-fans lachen Beerschot-Wilrijk op creatieve wijze uit, maar riskeren straf

27-09-2018 14:30
6

KFCO Beerschot-Wilrijk veroverde woensdagavond een deugddoende bekerscalp. Op bezoek bij Cercle Brugge ging het met 1-2 winnen, nadat de Antwerpenaren een half jaar geleden een trauma opliepen tegen de West-Vlamingen. Die laatsten hadden dat goed onthouden.

In de lente van dit jaar betwistten Cercle en Beerschot-Wilrijk twee onderlinge duels met als inzet de promotie. Groen-Zwart trok daarin aan het langste eind dankzij een ultieme penalty. Dat wilden enkele thuisfans op gepaste wijze 'eren'. Zij lieten stickers maken van de bewuste strafschop en plakten die vervolgens op objecten op de route van de bezoekende supporters.

Tussen de plaats waar de bus van Beerschot-Wilrijk stopte en het Jan Breydelstadion bleef geen verlichtingspaal, hek of loket bespaard: overal kwamen stickers van de penalty. Daar kan de politie echter niet mee lachen, weet Het Nieuwsblad. Die maakte een proces-verbaal op van de feiten.

Provocatie
De politie spreekt van 'pure provocatie'. "We maken ons ook sterk dat we die personen zullen identificeren aan de hand van camerabeelden. Het gaat om een groepje supporters. We concentreren ons nu eerst op de match, maar morgen (donderdag, nvdr.) gaat onze recherche er mee aan de slag", vertelde hoofdcommissaris De Jonghe.