Als Hazard echt categorie Messi/Ronaldo wil zijn, moet eindproduct nóg hoger

"Als Hazard echt categorie Messi/Ronaldo wil zijn, moet eindproduct nóg hoger"

Gepubliceerd: donderdag 27 september 2018 om 13:53do 27-09-2018 om 13:53

Eden Hazard richtte woensdagavond nog maar eens de spotlights op zich. De Rode Duivel leverde een juweel van een doelpunt af tegen Liverpool FC. Daardoor neemt zijn status als topvoetballer weer wat toe. Toch kan het nog beter, oordeelt Danny Murphy. 

Als Hazard écht op het niveau van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo wil komen, moet er iets veranderen, aldus de oud-Liverpool-speler. "Dan moet hij psychologisch zijn wedstrijden nog anders benaderen", vertelt hij in de studio's Sky Sports. "Ik hou ervan om naar Hazard te kijken: die dynamiek, die dribbels. Als je aan een verdediger van de Premier League vraagt ‘tegen wie zou je absoluut niet willen spelen?’, dan zou hij zeker in de top twee zitten."

"Maar om echt tot de categorie Messi/Ronaldo te behoren, moet zijn eindproduct nóg beter", is de voormalige middenvelder kritisch. "Wat betreft assists zit hij goed, maar zijn goalratio is nu gemiddeld 1 op 3. Dat moet 1 op 2 worden - hij hééft die kwaliteiten. Ik weet natuurlijk dat hij geen echte spits is, maar hij heeft al bewezen het, net als Salah vorig seizoen, vanop de flank ook te kunnen."

Kwestie van mentaliteit
"Heeft hij ook die honger om elke week top te zijn, om elke week te scoren?", stelt Murphy openlijk de vraag. "Vergelijk het met Frank Lampard, zijn statistieken voor Chelsea waren fenomenaal. Hij had dat elke week: goals, goals, goals. Ik ben er niet zeker van dat Hazard ook denkt in termen van goals, goals, goals. Zo zit hij niet in mekaar. Maar misschien komt dat nu wel meer, nu hij steeds meer ziet dat zijn goals wedstrijden beslissen. Sarri zegt dat hij er op het einde van het seizoen 40 moet hebben - een compliment."

Poll

Is Hazard momenteel de beste speler ter wereld?

(352 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws