Brusselaar Kompany komt met hartverwarmend inititatief voor Manchester

Brusselaar Kompany komt met hartverwarmend inititatief voor Manchester

27-09-2018 13:36
5

Dat Vincent Kompany meer is dan zomaar een doordeweekse voetballer, is al langer bekend. De Brusselaar heeft heel wat projecten lopen naast het voetbal, die zich vooral richten op zijn thuisstad. Nu gaat hij echter ook in Manchester aan de slag.

De Rode Duivel zet zijn schouders onder een goed doel om de daklozen in de Engelse grootstad te helpen. "Manchester heeft me in die tien jaar héél véél gegeven. Het wordt tijd om iets terug te doen", aldus Kompany bij Het Nieuwsblad. 

Concreet krijgt de mandekker aan het einde van het seizoen een galawedstrijd vanwege zijn tiende seizoen bij Manchester City. De opbrengsten van dat evenement zullen rechtstreeks verdeeld worden onder de daklozen van de stad. Daarvoor heeft Kompany, in samenwerking met de burgemeester, de organisatie 'Tackle4MCR' opgericht.

"In de tien jaar die ik hier woon, heb ik zowel Manchester City als de stad zelf enorm zien groeien. Helaas is er ook een keerzijde: het is de voorbije jaren duidelijk geworden dat heel veel mensen de boot hebben gemist en niet kunnen profiteren van deze gunstige ontwikkeling waarbij ze, in het slechtste geval, op straat eindigen", legt Kompany zijn keuze uit.