Chelsea slaat in de slotfase toe en bezorgt Liverpool zijn eerste nederlaag

26-09-2018 22:39
6

Liverpool heeft zijn indrukwekkende seizoensstart geen passend vervolg gegeven tijdens de League Cup-ontmoeting met Chelsea. The Reds gaven op het eigen Anfield een 1-0 weg en leden na acht officiële wedstrijden hun eerste nederlaag van de voetbaljaargang.

Managers Jürgen Klopp en Antonio Conte hadden links en rechts wat wijzigingen in hun ploeg aangebracht. Zo kreeg Daniel Sturridge bij de thuisploeg een kans in de spits en mocht Simon Mignolet bij Liverpool nog eens onder de lat staan. In de eerste minuut na rust kreeg de 29-jarige Brit de lachers op zijn hand nadat hij voor open doel naast schoot. Sturridge nam echter wraak: nadat doelman Willy Caballero een schot van Naby Keïta tegenhield, zorgde Sturridge met een ongenadig harde omhaal voor 1-0.

Chelsea stond tien minuten voor tijd nog steeds achter, maar draaide de zaken in de slotfase ondubbelzinnig om. Linksback Emerson Palmieri tikte na een halve redding van Simon Mignolet de 1-1 binnen. Vijf minuten later moest de Belg nog een keer vissen na een onnavolgbare slalom en diagonaal schot van landgenoot Eden Hazard: 1-2.

West Ham United bereikte eveneens de volgende ronde van de League Cup. The Hammers wonnen met liefst 8-0 van League Two-hekkensluiter Macclesfield Town. Arsenal zette, mede dankzij twee treffers van Danny Welbeck, tweedivisionist Brentford opzij. Stoke City speelde zonder Nederlanders tegen Nottingham Forest en verloor met 3-2.