Guardiola enthousiast: 'City heeft komende decennium ongelooflijke speler'

Guardiola enthousiast: 'City heeft komende decennium ongelooflijke speler'

Gepubliceerd: woensdag 26 september 2018 om 10:14wo 26-09-2018 om 10:14

Phil Foden maakte indruk tijdens de 3-0 zege van Manchester City op Oxford United in het toernooi om de Carabao Cup. Onder meer manager Pep Guardiola heeft hoge verwachtingen van de achttienjarige middenvelder, die wordt vergeleken met Andrés Iniesta.

Foden tekende tegen Oxford voor zijn eerste goal in het shirt van de Premier League-kampioen. Oxford-manager Karl Robinson genoot van het optreden van het toptalent. "Het ziet er allemaal heel natuurlijk uit bij hem, dat heb ik lang niet gezien. Het herinnerde me aan het spel van Barcelona en de manier waarop Andrés Iniesta daaraan deelnam", zegt hij tegen de BBC.

Guardiola is voorzichtiger. "Andrés is heel, heel groot. Maar ik heb al vaak gezegd dat we dolgelukkig zijn met Phil. De manier waarop hij zijn goal vierde vond ik mooi, alsof hij scoorde in de WK-finale. Hij is namelijk een echte City-fan, hij houdt van deze club", aldus de Spanjaard. "Hij is een exceptioneel talent. Het komende decennium heeft City de beschikking over een ongelooflijke speler."

"Maar ik ga niet zeggen dat hij de nieuwe Andrés Iniesta wordt", vervolgt Guardiola. "Dan leg ik wel heel veel druk op zijn schouders. Andrés is namelijk een van de beste spelers die ik heb gezien." De manager heeft desondanks veel vertrouwen in Foden. "We hebben al laten zien dat we hem speciaal vinden. Zo hebben we geen extra speler voor zijn positie gekocht. Phil hoort in ons team."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws