Pro League heeft bizar plan voor ogen: De Supercup in een warm land

Pro League heeft bizar plan voor ogen: "De Supercup in een warm land"

26-09-2018 09:45
17

Het Belgische voetbal kreeg dankzij de Rode Duivels een ferme boost. De Pro League trekt alle registers open en wil ook onze vaderlandse competitie in de kijker zetten, om zo extra inkomsten te verwerven.

CEO Pierre François trekt zeer binnenkort richting Frankrijk om het Belgische voetbal te promoten. "In oktober trek ik naar het bekende Sportel in Monaco, het internationale salon voor televisie, met onze jurist Leander Monbaliu", opent hij bij La Capitale.

Zo zal er onder een montage getoond worden van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne toen ze nog in België actief waren, respectievelijk bij RSC Anderlecht en KRC Genk. Daarnaast overweegt François om de Supercup naar het buitenland te verplaatsen.

Belgische Supercup in Marokko?
De Fransen deden het in het verleden ook al. François zal met hen bekijken welke opties er zijn. "We zouden het bijvoorbeeld in januari in een warm land kunnen doen, op voorwaarde dat we niet voor lege tribunes spelen. Anders heeft het ook geen zin. Maar ik kan me wel voorstellen dat de Supercup in Tanger gespeeld wordt, bijvoorbeeld", besluit de CEO van de Pro League.