Speelt Vanhaezebrouck met vuur? Vreemd dat hij de spelers niet meekrijgt

Speelt Vanhaezebrouck met vuur? "Vreemd dat hij de spelers niet meekrijgt"

Gepubliceerd: woensdag 26 september 2018 om 08:45wo 26-09-2018 om 08:45

Hein Vanhaezebrouck kon met zijn RSC Anderlecht de rug rechten tegen Standard. Na een magere één op negen is de druk dankzij die late zege even van de ketel. Jacques Sys merkt echter op dat toch niet al te vlot loopt bij paars-wit.

De hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine vindt het opmerkelijk dat de Anderlecht-coach zichzelf nooit in twijfel trekt. "Hein Vanhaezebrouck geeft de indruk dat de schuld nooit bij zichzelf te zoeken", opent hij in het weekblad.

Bovendien is Vanhaezebrouck er niet vies van zijn spelers openlijk de grond in te boren. "Hij sleept dat beeld al langer met zich mee, net zoals de indruk dat hij sommige spelers daarmee zou irriteren. Trainers die alles afschuiven, bewegen zich binnen een spelersgroep hoe dan ook op glad ijs."

Succesperiode bij Gent
In de Ghelamco Arena verging het de West-Vlaming lange tijd uitstekend. "Vreemd dat een ongetwijfeld competente trainer de spelers niet echt meekrijgt in zijn verhaal. Bij KAA Gent lukte dat wel, waar Hein Vanhaezebrouck een status van onsterfelijkheid verwierf."

Uiteindelijk kwam ook aan dat mooie liedje een einde. "Natuurlijk vermoeide het wel eens als Vanhaezebrouck zijn Grote Gelijk verkondigde, maar de successen veegden dat telkens weer onder de mat. Tot het spel stokte en de spelers zich niet langer als een blok achter hem schaarden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws