'Pogba raakte aanvoerdersband kwijt door vertrekwens en harde muziek in de bus'

'Pogba raakte aanvoerdersband kwijt door vertrekwens en harde muziek in de bus'

26-09-2018 08:15
2

Het verzoek om te mogen vertrekken naar FC Barcelona én harde muziek in de spelersbus. Dat zijn volgens The Daily Mail de voornaamste redenen waarom Manchester United-manager José Mourinho besloten heeft dat Paul Pogba niet langer reserve-aanvoerder is van de club. 

De nadrukkelijke wens van Pogba om deze zomer Old Trafford te verlaten, zou bij Mourinho en general manager Ed Woodward tot de nodige boosheid hebben geleid. Met name Mourinho vindt het niet passen dat een - in zijn ogen - ongemotiveerde speler captain is van United. Bij afwezigheid van Antonio Valencia mocht Pogba de band drie keer dragen. 

De The Daily Mail weet dat de selectie van The Red Devils dinsdag te horen kreeg dat Pogba niet langer captain zal zijn. Een incident van afgelopen zaterdag was blijkbaar de druppel. In aanloop naar het competitieduel met Wolverhampton Wanderers zou Pogba in de spelersbus keihard muziek hebben gedraaid. Mourinho en zijn staf prediken juist rust en concentratie in aanloop naar wedstrijden. 

De vedetteneigingen van Pogba wekken sowieso al langer irritatie bij Mourinho. Na het gewonnen uitduel bij Burnley van enkele weken terug liet de middenvelder blijkbaar de terugrit met de spelersbus naar Manchester schieten. Hij werd persoonlijk opgepikt, zodat hij direct op het vliegtuig naar Frankrijk kon stappen voor interlands met de nationale ploeg. Mourinho vindt het daarnaast lachwekkend dat de vedette zich door een eigen chauffeur in een Rolls Royce regelmatig naar de training laat brengen. 

Na de onthutsende League Cup-uitschakeling tegen Derby County op woensdagavond liet Mourinho weten 'dat er geen problemen zijn' met de Franse captain. 

Lees ook: 'Bom gebarsten tussen Mourinho en Pogba: aanvoerdersband Fransman afgepakt'