De Condé geeft pluim aan jeugdproduct: Hij is voor ons hét voorbeeld

De Condé geeft pluim aan jeugdproduct: "Hij is voor ons hét voorbeeld"

25-09-2018 21:00
1

Racing Genk gaat al jaren prat op zijn sterke jeugdopleiding, en met Leandro Trossard lijkt er weer een speler voor veel geld te gaan vertrekken. Technisch directeur Dimitri De Condé weet dat de figuur van Trossard een inspiratie is.

Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Leandro is voor ons hét voorbeeld voor vele jonge voetballers. Er zijn natuurtalenten die al op hun 18de of 19de klaar zijn om door te breken, maar dat zijn de uitzonderingen. De meeste spelers hebben iets meer tijd nodig om zich te ontwikkelen, alleen beseffen jonge spelers dat niet altijd. De spelers en hun entourage worden nerveus als ze op hun 18de niet vast in de ploeg staan. Leandro heeft bewezen dat je er ook langs een andere weg kunt geraken."

Trossard werd namelijk verschillende keren uitgeleend aan kleinere clubs. "Het is niet evident voor een jonge speler om door te breken in tweede klasse, waar het
toch meer knokken is. Hoewel hij mooie statistieken kon voorleggen, bleek het de leerschool die hij nodig had."

De Condé ziet nog genoeg progressiemarge bij Trossard. "Hij is enorm sterk bezig, anders word je niet opgeroepen voor de nationale ploeg. Maar hij moet zich blijven ontwikkelen. Aan de bal vind ik hem op dit moment een van de besten van België. Hij is dreigend en hij is doelgericht. Zijn bezetting voor doel is nog een werkpunt, dat moet nog beter als hij naar de echte top wil. Als de bal op de andere flank is, moet hij het spel beter lezen. Daarom was ik zo blij met zijn goal tegen Malmö, waarbij hij een voorzet van Maehle aan de tweede paal binnenduwt."