Ciman haalt zwaar uit naar Rode Duivel: Heb daar geen gazet voor nodig

Ciman haalt zwaar uit naar Rode Duivel: "Heb daar geen gazet voor nodig"

25-09-2018 20:00
9

Laurent Ciman is na drie seizoenen Major League Soccer terug in Europa. Hij verdedigt er de kleuren van het Franse Dijon. Hij laat de deur op een kier voor de Rode Duivels, maar is wel heel scherp voor Toby Alderweireld.

Ciman had een onaangename ervaring met de verdediger van Tottenham. "Ongeacht hoe het mij zoal vergaan is bij de nationale ploeg, ik denk dat respect het belangrijkste is. Ik heb dat altijd gehad tegenover mijn ploegmaats. Wat mij stoort, is dat het niet in twee richtingen werkt", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine?

"Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om mij met de vinger te wijzen bij de eerste goal van Italië op het EK (België verloor in 2016 zijn openingsmatch met 0-2, red.). Nochtans denk ik dat Toby Alderweireld evenveel verantwoordelijkheid droeg. Maar heb ik in het openbaar verklaard dat het zijn fout was? Neen. Heeft hij dat gedaan? Ja."

Daarover heeft hij Alderweireld dan ook aangesproken. "Ik heb hem duidelijk gemaakt dat het de laatste keer was dat hij zo over mij sprak in de kranten. Ik denk dat het ook de laatste keer is geweest dat hij mijn naam heeft genoemd in een krant. Als ik iemand iets te zeggen heb, dan doe ik dat in zijn gezicht. Ik heb daar geen gazet voor nodig."