Courtois blijft ambitieus na trofee: Ik wil blijven bewijzen wie ik ben

Courtois blijft ambitieus na trofee: "Ik wil blijven bewijzen wie ik ben"

25-09-2018 18:38

Thibaut Courtois kreeg maandagavond de FIFA-trofee voor Beste Doelman van het Jaar. De Rode Duivel was dinsdagochtend al opnieuw in Madrid, waar radziozender MNM hem kon strikken voor een reactie.

"Ik heb niet veel geslapen, want we moesten nog terugvliegen naar Madrid. We hadden wat vertraging, zodat we maar rond 3u geland zijn. En straks moet ik gaan trainen. Ik denk dat ik een goeie siësta zal houden straks", vertelde Courtois, die heel gelukkig is met zijn trofee.

"Die trofee van beste keeper van 2018 is een heel mooie erkenning. Het is pas het tweede jaar dat de FIFA dat ook voor een keeper doet. Dat zegt toch wel wat. Er wordt gestemd door ex-keepers en aanvoerders en coaches van de nationale ploegen. Dat zijn toch mensen die je hebben bezig gezien. Het gaat niet om de meest populaire."

De Rode Duivel maakte onlangs de overstap van Chelsea naar Real. Hij zat even op de bank, maar heeft nu een basisplaats in de competitie. "Ik ben klaar om er elke match staan als de trainer mij nodig heeft. Door hard te werken op training wil ik nog beter worden en blijven bewijzen wie ik ben", besloot Courtois.

Lees ook: Courtois is beste van de wereld, maar: "Genk twijfelde om hem te houden"
Lees ook: Thibaut Courtois door FIFA uitgeroepen tot Beste Doelman van het Jaar