De Mos hekelt beleid van De Witte en Louwagie: ''Het is een handelshuis geworden''

De Mos hekelt beleid van De Witte en Louwagie: ''Het is een handelshuis geworden''

25-09-2018 07:52
8

Yves Vanderhaeghe staat gigantisch onder druk vanwege de teleurstellende resultaten bij KAA Gent. De kritiek van buitenaf richt zich echter ook steeds meer voorzitter Ivan De Witte en algemeen directeur Michel Louwagie.

Zo is Aad De Mos van mening dat Vanderhaeghe niet de hoofdschuldige is voor de diepe crisis. Hij wijst naar een falend transferbeleid. ''Het lijkt wel of ze er plezier in hebben almaar spelers te verhandelen. Vijfenveertig nieuwkomers en negenenvijftig vertrekkers op vier transferperiodes'', is De Mos scherp in Het Nieuwsblad. De analist vindt Vanderhaeghe dan ook niet te benijden. ''Zo kan je geen resultaten neerzetten.''

De Nederlander denkt dat er veel moet veranderen bij de Buffalo's. "Gent is een handelshuis, een doorgangshuis geworden. En dat maakt werken op termijn onmogelijk. Je moet altijd een geraamte houden en dan gepast aanvullen zoals Club Brugge, Genk en Standard dit seizoen. Je ziet dat vooral Club Brugge en Genk almaar beter worden. Door gericht aan te trekken: kwaliteit in plaats van kwantiteit'', besluit hij.

Lees ook: AA Gent laat Vanderhaeghe bungelen: 'Dinsdag opnieuw veel beraad'