UEFA zet tanden in Paris Saint-Germain: nieuw onderzoek naar enorme uitgaven

UEFA zet tanden in Paris Saint-Germain: nieuw onderzoek naar enorme uitgaven

25-09-2018 07:32
1

Paris Saint-Germain is nog niet van de UEFA af. De Franse grootmacht moet nog altijd vrezen voor een straf vanwege het mogelijk overtreden van de regels van Financial Fair Play.

De Club Financial Control Body (CFCB) beëindigde in juni het onderzoek naar PSG, omdat er niets onrechtmatigs werd gevonden. Al snel werd echter besloten om die beslissing te toetsen. Aan de hand daarvan gaat de organisatie de zaak nu toch weer heropenen.

PSG gaf de afgelopen seizoenen gigantische bedragen uit om de Champions League-droom van de Qatarese eigenaren waar te maken. Neymar mag zich met 222 miljoen euro de duurste speler ooit noemen, terwijl Kylian Mbappé nog eens 180 miljoen kostte. Om de Financial Fair Play-regels te omzeilen huurde PSG laatstgenoemde eerst een jaar van AS Monaco.

Overigens zag PSG de bui deze zomer al hangen en hield het zijn gemak op de transfermarkt. Alleen voor Thilo Kehrer (37 miljoen euro) en Juan Bernat (14 miljoen) werd een transfersom betaald. Gianluigi Buffon en Eric Maxim Choupo-Moting maakten transfervrij de overstap naar het Parc des Princes.

Als PSG zich niet aan de regels heeft gehouden, kan de UEFA hoge boetes uitdelen, inschrijfbeperkingen voor de Europese competities opleggen of de club zelfs uitsluiten van deelname aan Europees voetbal. Die laatste straf wordt in dat geval vermoedelijk doorgeschoven naar volgend seizoen.