Crisis loert om de hoek bij Standard: Preud'homme wordt daar zot van

Crisis loert om de hoek bij Standard: "Preud'homme wordt daar zot van"

24-09-2018 21:30
5

Standard Luik verloor afgelopen zondag in extremis op het veld van RSC Anderlecht (2-1). Het loopt voorlopig nog niet echt vlot voor de Rouches onder nieuwe coach Miche Preud'homme, maar dat is geen verrassing voor Stephan Keygnaert.

"Niet vergeten dat de spelers daar tactisch, fysiek, mentaal en qua beleving van job helemaal anders werken dan vorig jaar onder Sá Pinto. Ik vraag me af hoelang het duurt vooraleer deze groep meegaat in het verhaal van Preud’homme", vertelde Keygnaert, chef sport van Het Laatste Nieuws, tijdens HLN Vista!.

"Preud’homme wordt zot van de Club Med-mentaliteit op training en in sommige matchen. Dringt dat wel door bij die jongens? Akkoord, dat heeft hen deugd gedaan zes weken in Play-Off 1 vorig seizoen. Maar vergeet niet dat ze daarvoor op 45 minuten van Play-Off 2 stonden in Oostende."

"Ricardo Sá pinto weet waarschijnlijk zelf niet hoe het plots wel gewerkt heeft. Dit is een groep die een jaar lang duidelijk niet nagedacht heeft waarmee ze bezig waren. Als je tegen dit Standard kort op de man speelt en ze uit hun comfortzone haalt, maak je altijd kans", besloot Keygnaert.