Trossard moet Clement bedanken: 'Dan haal je het beste in hem naar boven'

Trossard moet Clement bedanken: 'Dan haal je het beste in hem naar boven'

24-09-2018 19:32
1

Leandro Trossard was zondagnamiddag opnieuw één van de grote uitblinkers bij KRC Genk. Met een loepzuivere hattrick loodste hij zijn team voorbij Cercle Brugge (2-5). Volgens Pierre Denier, tegenwoordige teammanager bij Genk, heeft Trossard veel te danken aan Philippe Clement.

"Leandro is een stille jongen. Hij zal nooit een grote mond opzetten. Hij bewijst het op het veld. En hij straalt heel veel voetbalplezier uit", vertelde Denier aan Sporza. "De trainer weet ook goed hoe hij Leandro moet behandelen. Je moet bij hem altijd ruimte laten voor creativiteit. Dan haal je het beste in hem naar boven. Clement doet dat uitstekend."

Trossard is ondertussen ook Rode Duivel. Als hij zo blijft presteren, lijkt een transfer onafwendbaar.  "Ik denk dat hij helemaal gefocust is op Genk dit seizoen. Als hij vertrekt, dan zal het door de grote poort zijn. Dat hij eerst kampioen kan worden met Genk? Dat heb ik niet gezegd. We willen bovenin meedraaien. Als je met niet te veel achterstand aan de play-offs begint, dan weet je nooit", besloot Denier.

Lees ook: "Met deze kern moet Genk de ambitie hebben kampioen te spelen"
Lees ook: Trossard laat zich uit over mogelijke nieuwe selectie Rode Duivels