“Preud’homme kan zichzelf toch moeilijk ontslaan?”

“Preud’homme kan zichzelf toch moeilijk ontslaan?”

24-09-2018 18:47
2

De druk blijft stijgen bij Standard Luik en Michel Preud'homme. Na de 5-1 pandoering in Sevilla gingen de Rouches ook onderuit tegen RSC Anderlecht.

“Preud’homme kan zichzelf toch moeilijk ontslaan? Hij is de vice-voorzitter van Standard”, vertelt Stephan Keygnaert, redacteur van Het Laatste Nieuws, al lachend aan VISTA!. “Niet vergeten dat de spelers daar tactisch, fysiek, mentaal en qua beleving van job helemaal anders werken dan vorig jaar onder Sá Pinto.”

“Ik vraag me af hoelang het duurt vooraleer deze groep meegaat in het verhaal van Preud’homme. Kan zo’n Cavanda, Djenepo of Carcela dat wel? Je kan verliezen in Sevilla, maar toch niet zo? Zoals op Eupen, zomaar twee goals weggeven in de slotfase. Preud’homme wordt zot van de Club Med-mentaliteit op training en in sommige matchen.”

“Dringt dat wel door bij die jongens? Akkoord, dat heeft hen deugd gedaan zes weken in PO1 vorig seizoen. Maar vergeet niet dat ze daarvoor op 45 minuten van PO2 stonden in Oostende. Sá pinto weet waarschijnlijk zelf niet hoe het plots wel gewerkt heeft. Dit is een groep die een jaar lang duidelijk niet nagedacht heeft waarmee ze bezig waren. Als je tegen dit Standard kort op de man speelt en ze uit hun comfortzone haalt, maak je altijd kans", aldus Keygnaert.