Update: 'Ex-doelman Gent weer op vrije voeten na verhoor door politie'

Update: 'Ex-doelman Gent weer op vrije voeten na verhoor door politie'

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 14:45ma 24-09-2018 om 14:45

Het Dagblad van het Noorden meldt dat Sergio Padt zondagavond is opgepakt door de politie. De doelman van FC Groningen zou door het lint zijn gegaan in de trein.

De ex-doelman van KAA Gent had naar verluidt geen geldig vervoersbewijs en toen de conducteurs hem hiervoor een boete wilden geven, werd hij boos. De doelman begon te schelden en haalde uit naar een beveiliger. Het incident gebeurde rond 21.00 uur. De trein werd stilgezet bij station Kropswolde. Alle deuren werden door de machinist afgesloten, zodat Padt niet kon vertrekken voor de politie gearriveerd was.

Het Dagblad van het Noorden heeft bij algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen om een reactie gevraagd, maar die wilde niet reageren. Technisch manager Ron Jans gaf wel een korte reactie, maar ging inhoudelijk niet op de zaak in. "Voor ik reageer wil ik weten wat er precies is gebeurd, daarvoor zal ik eerst met de betrokkenen moeten spreken en dat heb ik nog niet gedaan."

Vervoerdersorganisatie Arriva bevestigt dat er incident heeft plaatsgevonden in de trein, maar bevestigt niet dat Padt daarbij betrokken was. 'De vervoersorganisatie doet onderzoek vanwege geweld tegen hun medewerker en meldt dat ook de politie een onderzoek naar het voorval start', schrijft het Dagblad van het Noorden. 

Update 24/09, 13.30: Padt zit maandagochtend nog steeds vast. Dagblad van het Noorden meldt dat. De aanvoerder van FC Groningen 'wordt onder meer verdacht van geweldpleging', weet de krant. Er zijn twee aangiftes tegen de goalie gedaan: van belediging en van mishandeling. Groningen-directeur Hans Nijland wil voorlopig niet reageren op het incident. Wel liet hij al weten dat Padt sowieso op het matje wordt geroepen. 

Update 24/09, 14.45: FC Groningen-doelman Sergio Padt is weer op vrije voeten. Dat meldt RTV Noord. Padt werd zondagavond gearresteerd, nadat hij in de trein naar Kropswolde werd betrapt op zwartrijden en vervolgens agressief gedrag vertoonde. Er is aangifte gedaan vanwege mishandeling en belediging. Padt is verhoord, maar de politie ziet geen reden om hem langer vast te houden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws