JPL Flop Speeldag 8: Gent-aanwinst valt door de mand, MPH doet bizarre wissel

24-09-2018 11:00
3

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Deze keer vonden we die in de Ghelamco Arena

Souquet is (nog) geen Foket
De Fransman Arnaud Souquet speelde wel een bijzonder ongelukkige wedstrijd tegen Club Brugge. De aanwinst van KAA Gent liet zich meermaals verrassen de op de rechterflank en maakte een trage indruk. Moet hij zich nog aanpassen aan de Jupiler Pro League, of is er meer aan de hand?

De defensie was zondag sowieso de probleemlinie van Gent. Op het middenveld werd er degelijk gebikkeld, maar de achterlijn was niet opgewassen tegen de snelheid en kracht bij Club Brugge. Ook Igor Plastun zal heel slecht geslapen hebben na de 0-4, want hij maakte ook al een slechte beurt.

Waasland-Beveren, kampioen van de draws
Acht wedstrijden, vijf gelijke spelen: de fans van Waasland-Beveren blijven toch op hun honger zitten op de Freethiel. De troepen van Yannick Ferrera missen dat tikkeltje extra om de wedstrijden over de streep te trekken.

Thuis tegen Charleroi mocht het zelfs bijna een volledige helft tegen tien spelen na de uitsluiting van Marco Ilaimaharitra. Toch lukte het niet om die driepunter te pakken. Waasland-Beveren is zo de enige ploeg die in deze competitie nog geen enkele wedstrijd gewonnen heeft.

Bizarre wissel van Preud'homme
Standard ging zondag in extremis de boot in bij Anderlecht. Bubacarr Sanneh velde het verdict in minuut 93, maar dat was eigenlijk een rechtstreeks gevolg van een wissel die Michel Preud'homme enkele minuten daarvoor deed.

Preud'homme haalde Maxime Lestienne eruit en bracht Réginal Goreux in voor zijn eerste minuten van het seizoen. Niet echt een ideaal moment om Goreux een kans te geven, en dat bleek ook toen hij knullig een corner weggaf. Als Lestienne was blijven staan, was het waarschijnlijk 1-1 gebleven.