Geen geloof in een goed einde bij Gent: ''Er is geen match''

Geen geloof in een goed einde bij Gent: ''Er is geen match''

24-09-2018 08:35
10

Blijft hij of blijft hij niet? Na het 0-4 verlies tegen Club Brugge wordt er nog heviger gespeculeerd over het lot van Yves Vanderhaeghe bij KAA Gent. Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, gelooft niet dat de zaak nog in orde komt.

Vanderhaeghe moet zich volgens Vandewalle iedere week verantwoorden tegenover voorzitter Ivan De Witte en directeur Michel Louwagie. Vandewalle denkt niet dat Vanderhaeghe bestand is tegen de druk uit de bestuurskamer. ''Vanderhaeghe beschikt niet over die verbale kwaliteiten of dat charisma. Erger, hij heeft een imagoprobleem'', schrijft hij.

Vandewalle komt tot de conclusie dat beide partijen niet goed bij elkaar passen. ''Hij is een eerzame en rechtschapen burger, op elk moment bereid om dank u te zeggen. Een bescheiden man die uit overtuiging vriendelijk is en met twee woorden spreekt. Geen schreeuwer, geen man die energie steekt in achterhoedegevechten, maar voortbordurend op de simpele voetballogica. Te simpel wellicht om er wekelijks diepgaande en boeiende gesprekken over te kunnen voeren. Daarom is er geen match.''

Lees ook: 'Bestuur van Gent hield al een crisisoverleg in bijzijn van juridisch specialist'
Lees ook: Vanderhaeghe legt lot in de handen van Louwagie en De Witte: ''We zullen zien''