Vanderhaeghe legt lot in de handen van Louwagie en De Witte: ''We zullen zien''

Vanderhaeghe legt lot in de handen van Louwagie en De Witte: ''We zullen zien''

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 07:05ma 24-09-2018 om 07:05

De positie van KAA Gent-trainer Yves Vanderhaeghe was al precair en is verder onder druk komen te staan na de pijnlijke 0-4 nederlaag tegen Club Brugge. Vanderhaeghe beseft dat het einde verhaal kan zijn.

Vanderhaeghe toonde zich strijdvaardig na afloop, maar weet ook maar al te goed dat een ontslag boven zijn hoofd hangt. ''Ontslag? Zo gaat dat in het voetbal. Als het slecht gaat, valt dat woord wel gemakkelijk. We zullen zien. Ik heb nog niets van het bestuur gehoord'', tekende Het Nieuwsblad op.

Bij Proximus bleef directeur Michel Louwagie op de vlakte over de positie van Vanderhaeghe, al ziet het er niet goed uit. ''Dit doet er geen goed aan, dat is duidelijk. Een 0-4-nederlaag tegen Club Brugge is zwaar om te slikken. Maar na een wedstrijd komt het erop aan om rustig te blijven, de emoties weg te drukken, daarna een goede analyse te maken en een juiste beslissing te nemen.''

Voorzitter Ivan De Witte wilde de 0-4 eveneens eerst laten bezinken. ''Het is te vroeg om daar nu iets zinnigs over te zeggen. Dit is een klap, het heeft geen zin om momenteel vragen te stellen'', was hij kort van stof.

Plaats een reactie

TageMeister +7145
maandag 24 september 2018 om 09:35
Als ze hem ontslaan , moeten ze zelf in de spiegel kijken want dan ist tweede jaar op rij dat je in de herfst van trainer wisselt! Dan is niet enkel den trainer in fout
Vind ik leuk
Reagens +2864
maandag 24 september 2018 om 11:09
Das toch echt dikke zever. Hein had bijna alles bepaald die zomer in Gent. En met quasi dezelfde kern heeft Yves PO1 gehaald. M.a.w. wat Hein betreft lag het wel degelijk voor een groot deel aan de trainer (en ook een deel aan brute pech op een aantal momenten).
Wat Yves betreft was hij de perfecte cast om de rest van het seizoen uit te doen. Ik vergelijk hem met wat Marc Wilmots gedaan heeft voor de RD. Hij heeft ze terug laten voetballen. Terug plezier laten beleven en ze de vrijheid gegeven na het keurslijf van Hein. En opeens begonnen we ook punten te pakken als we die niet verdienden wat natuurlijk ook helpt.
Maar in de PO's zag je opeens ook zijn beperkingen naar voor komen. Spelers die niet langer gefocust waren of enkel nog voor eigen rekening speelden. En vooral ook terugvallen op de individuele kwaliteiten van bepaalde spelers en niet op een herkenbare manier van spelen. Wat in de PO's wordt afgestraft.
Als het bestuur eerlijk was geweest met zichzelf en met Yves dan hadden ze Yves bedankt voor bewezen diensten en een nieuwe trainer gezocht met een ander profiel. Maar omwille van de perceptie en de gemaakte beloften is daar niet voor gekozen.
Maar voor mij en veel collega supporters is het duidelijk. Op deze manier kan het niet. En dat gaat hem niet over de resultaten. Sinds Rednic is het nog nooit zo saai geweest om naar Gent te kijken. Het niveau is armzalig. En Yves weet het zelf ook niet meer. Eigenlijk was onze eerste helft tegen Club nog zowat het beste dat we gezien hebben dit seizoen. Dat zegt toch ook al iets?
[Reactie gewijzigd op maandag 24 september 2018 om 12:58]
Vind ik leuk
maandag 24 september 2018 om 12:38
Alles laten bezinken wil zeggen in het voetbal : eventjes tijd nemen om met een andere trainer te onderhandelen .
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws