Autoritair Genk komt nonchalance te boven en wint met ruime cijfers in Brugge

Autoritair Genk komt nonchalance te boven en wint met ruime cijfers in Brugge

23-09-2018 21:49
10

KRC Genk heeft haar uitstekende vorm nog maar eens in de verf gezet. Op bezoek bij Cercle Brugge hield het nummer twee uit de Jupiler Pro League van begin tot eind controle. Dankzij de offensieve weelde werd verdedigende nonchalance de Limburgers hoegenaamd niet fataal: 2-5.

Genk startte de partij bomvol vertrouwen en dat bleek al meteen. Na welgeteld 25 seconden voetballen hing de bal al tegen de touwen. Een aanval over links werd aan de tweede paal knap binnengetrapt door rechtsachter Joakim Maehle. Het vroegste doelpunt uit deze jaargang van de Jupiler Pro League leverde Genk een dominante openingsfase op. Aly Samatta liet de tweede treffer echter liggen.

Dat brak de Genkies zowaar zuur op, want op een zeldzame tegenprik schoof Guevin Tormin de bal in de verste hoek. De bezoekers leken even aangeslagen, maar in zulke situaties moet je kunnen rekenen op je sterspelers. Leandro Trossard nam die handschoen op: de winger controleerde, legde aan vanop zo'n twintig meter en vond een klein gaatje in de kortste hoek. Met die 1-2-voorsprong ging Genk ook rusten.

Doelpuntenkermis
Na de pauze regende het treffers. Cercle kwam niet onaardig uit de kleedkamer, maar Alejandro Pozuelo drukte de hoop na tien minuten de kop in. De Spanjaard duwde simpel binnen. Dat resulteerde in nonchalance, want tot twee keer toe ging Joseph Aidoo in de fout in dezelfde fase. Gianni Bruno pakte het geschenk uit met een knappe stift: 2-3.

Genk was echter niet onder de indruk en ging geduldig op zoek naar de beslissing. Daarvoor keek het opnieuw naar Trossard. Het goudhaantje legde in enkele minuten tijd twee kopieën op de mat. Twee maal legde hij aan vanop de linkerflank, evenveel keer verdween de bal enig mooi in de rechterbovenhoek. Door de 2-5-overwinning blijft Genk in het spoor van Club Brugge. Bovendien breekt het een clubrecord.