Preud'homme fulmineert: De positie van Lestienne, dat was fout van mij, zeker?

Preud'homme fulmineert: "De positie van Lestienne, dat was fout van mij, zeker?"

23-09-2018 21:14
9

Standard Luik heeft een nieuwe klap gekregen na de midweekse 5-1-pandoering in Sevilla. Op bezoek bij rivaal RSC Anderlecht moesten de Luikenaars in extremis een punt uit handen geven (2-1). Michel Preud'homme reageerde uiteraard ontgoocheld op de persconferentie. 

"De allerlaatste minuut verliezen, dat is niet alleen te wijten aan concentratieverlies", tekende Het Nieuwsblad op. "We konden de bal niet meer wegkoppen, misschien ook wel door vermoeidheid. Twee goals op stilstaande fases, dat kan niet. We moesten er korter op zitten. Ach, het is gewoon zuur om die wedstrijd te verliezen. De spelers hebben alles gegeven wat ze hebben. Ik kan ze weinig verwijten. Er zijn altijd kleine dingetjes die niet werken", bleef de trainer nog opvallend mild.

Even later kreeg hij het wel eventjes kwaad, toen de rol van Maxime Lestienne ter sprake kwam. De linkspoot, van nature een flankaanvaller, startte centraal op het middenveld. "De positie van Lestienne, dat zal een fout van mij geweest zijn, zeker?", klinkt het geprikkeld. "Neen, serieus. Ik heb drie goed aanvallende spelers. Ik vind dat hij goed heeft gespeeld. 70 minuten hebben we het goed gedaan, maar op het einde was het moeilijk. Dat zal wel vermoeidheid zijn."