Vanhaezebrouck geprikkeld na late zege: Ach, mijn plaat is grijsgedraaid

Vanhaezebrouck geprikkeld na late zege: "Ach, mijn plaat is grijsgedraaid"

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 20:57zo 23-09-2018 om 20:57

Een vreugde-uitbarsting van formaat bij Hein Vanhaezebrouck, in minuut 93 tegen Standard Luik. Begrijpelijk ook, want Bubacarr Sanneh had RSC Anderlecht net op de definitieve 2-1-voorsprong gekopt. Toch reageerde de trainer na afloop geprikkeld.

Op de persconferentie was Vanhaezebrouck bijzonder cynisch. "We hebben de crisis vermeden", vertelde hij aan Het Nieuwsblad met opvallende ondertoon. "Ach, mijn plaat is grijsgedraaid. Nu winnen we wel, maar als we verloren of gelijkspeelden, dan had ik ook gezegd dat we niet verdienden te verliezen. Vandaag waren we weer niet efficiënt. Standard wel, want het kreeg maar één kans en die ging erin."

'Een crisis is bezworen', dat is de conclusie van de meeste waarnemers. Niet zo bij Vanhaezebrouck. "Ik ben niet in crisis. De spelers zijn niet in crisis", benadrukt hij. "Als er andere mensen in de club zijn die in crisis zijn, dan is dat hun zaak. Maar deze spelers hebben bewezen dat ze niet in crisis zijn." Volgende opdracht voor Anderlecht: het bekerduel met stadsgenoot Union Saint-Gilloise.

Poll

Moet Vanhaezebrouck meer in de spiegel kijken?

(241 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws