Coucke in de zevende hemel: Ik riep nog dat wij ook eens geluk mogen hebben

Coucke in de zevende hemel: "Ik riep nog dat wij ook eens geluk mogen hebben"

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 20:40zo 23-09-2018 om 20:40

Marc Coucke is ongetwijfeld enkele grijze haren rijker geworden zondagnamiddag. Lange tijd leek zijn RSC Anderlecht af te stevenen op puntenverlies tegen rivaal Standard Luik, maar een doelpunt in blessuretijd besliste daar anders over.

"Op het moment dat die goal valt, heb ik heel hard geroepen dat we nu eindelijk eens dat geluk mogen hebben waar we al een maand op wachten", vertelt de voorzitter bij Play Sports. "Dat verandert alles, he. Plots is heel je beoordeling anders, heel de analyse. Door zo'n uitslag krijgt iedereen weer wat zuurstof. In Trnava mag je nooit verliezen natuurlijk, maar zij zijn wel niet aan de bal geweest."

Daarmee lijkt een nakende crisis bezworen. "De supporters mogen reageren, in se klopt het ook", geeft Coucke toe. "Als je vijf matchen aan een stuk verliest (wat niet het geval was, nvdr.), mag je zeggen dat het elftal niet goed is. Zolang ze de ploeg maar blijven ondersteunen. Op de sociale media mogen ze hun mening hebben, ja. Ik lees dat. Soms leer je daar iets uit en soms ook niet."

Creativiteit of scorend vermogen?
Een gebrek aan creativiteit, zo luidt de gangbare conclusie over de mindere periode van paars-wit. Coucke twijfelt echter. "Ik weet het niet. De eerste vier matchen hebben we erover gewalst. Toen scoorden we ook veel. Ons probleem van de laatste weken is dat wij niet meer scoren. We noemen het een gebrek aan creativiteit, maar ik vraag me af of het niet gewoon was dat de kanonnen droog stonden."

De grote baas besloot dan maar zelf in te grijpen. "Voor de match heb ik het nog gezegd tegen Ivan: 'Trek het je niet aan, jij hebt dat shirt met die gouden stier, jij bent de beste'. Het deed dan ook deugd dat er daar nog eentje van kwam", verwijst hij naar de (knappe) gelijkmaker van de Kroaat.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws