Van antiheld naar held, Anderlecht verslaat Standard in blessuretijd

23-09-2018 19:54
93

RSC Anderlecht heeft eindelijk nog eens gewonnen. Zondag versloeg paars-wit Standard met 2-1. Pas in de blessuretijd kon Sanneh de thuisploeg aan een verdiende overwinning helpen.

Beide clubs gingen deze week af in de Europa League. Vanhaezebrouck maakte onder meer Dimata het kind van de rekening. Morioka kreeg zijn eerste basisplaats dit seizoen. Aan de andere kant liet Preud'homme Lestienne aan de match beginnen. Anderlecht speelde voor de rust iets beter dan de Rouches, maar voor doel lukte het maar niet. Gerkens miste de beste kans. Vlak voor de pauze werd het Constant Vanden Stockstadion plots stil. Djenepo troefde Sanneh af en zorgde voor de 0-1. De verdediger kreeg er van langs

Standard vergeet te voetballen
In de tweede helft vergat Standard te voetballen. Anderlecht nam het heft in handen. Vanhaezebrouck bracht Saief en Bakkali tussen de lijnen. De kansen volgden. Morioka, Sanneh en Makarenko dreigden. Die laatste pakte uit met een knap afstandsschot, maar de redding van Ochoa mocht er ook zijn. Op goed een kwartier van het einde, kraakte Standard dan toch. Na een corner pakte Santini uit met een heerlijke knal. In de tribune veerde Coucke bij de 1-1 recht.

Na de gelijkmaker voelde Anderlecht dat er nog meer inzat. Uiteindelijk moest het wachten tot de blessuretijd om de zege te pakken. Na een corner zette Sanneh zijn fout van de eerste helft recht en kopte paars-wit naar de drie punten. Door de zege staat Anderlecht nu derde met zestien punten. Dat zijn er zes minder dan leider Club Brugge, dat eerder op de dag KAA Gent versloeg met 0-4. Standard staat achtste. In hun eerste acht matchen pakten de Rouches amper twaalf punten.