Club Brugge straft Gent genadeloos af, glansrol voor Wesley

23-09-2018 16:22
28

Zondagmiddag stond de Slag om West-Vlaanderen op het programma. Club Brugge pakte de drie punten en won met 0-3 in de Ghelamco Arena.

Na een kwartier spelen was er een parade nog van doelman Letica. Jonathan David glipte door de buitenspelval, maar kraakte zijn schot. Het spel ging op en neer en ook Danjuma testte met een afstandsschot de handschoenen van sluitpost Kalinic. Even later was het weer Danjuma die een schot voorlangs afvuurde.

Na een halfuur spelen was het Danjuma die de scoren kon openen. De flankaanvaller vertrok op eigen helft en schoot de bal kurkdroog in het dak van het doel. Nog voor rust probeerde de thuisploeg op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleef de ruststand bij 0-1 voor Club. Een schuiver van Chakvetadze was het gevaarlijkst voor de thuisploeg.

Vlak na rust kwam Club meteen op 0-2. Na een voorzet van Danjuma werkte Wesley de bal tegen de netten. Vervolgens was Vanaken dicht bij de 0-3, maar Kalinic redde knap. In de 65e minuut moest Letica ook nog eens in actie komen na een kopbalkans van de Buffalo’s. Gent kwam meer en meer opzetten maar de uitploeg hield goed stand.

Een kwartier voor de tijd werd de wedstrijd definitief beslist wanneer Wesley zijn tweede van de avond voorbij Kalinic kon schuiven. Vormer zorgde voor de knappe assist. Tien minuten voor tijd was het feest compleet voor Wesley want de Braziliaan knalde zijn derde van de avond in doel.